HTML

Közgazdász Vagyok

Pénzügyi válság, közgazdasági témák, miegymás...

Friss topikok

Linkblog

2009.04.23. 21:43 circular

Kérdés a közgazdászokhoz!

Na figyusztok.

Szóval mi a vélemény arról, hogy a suliban ugye a hitelek létjogosultságát azzal bizonygattuk, hogy a beruházásokhoz, és ezen keresztül a világ fejlődéséhez hozzájárul. Mi a vélemény azonban arról, hogy a fogyasztásba való bekapcsolódásával a hitelek kettős kockázatot viselnek, hiszen adott esetben nemcsak egy-egy beruházás megvalósulása függ attól, hogy hitelből tudják-e finanszírozni, hanem a beruházás MEGTÉRÜLÉSE is?

Remélem mindenki érti mire gondolok. Szerintem ugyanis ez is egy olyan faktor, ami miatt olyan komoly gondot jelentett maga a hitelválság.

Vélemények?!

Köszi :).

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdaszvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr341082852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdamSmith 2009.04.28. 20:15:33

az iskolai modelljeink semmit sem mondtak erről a helyzetről, btw. nem nagyon számoltak be olyan helyzetről, hogy egy adott hiteltartozást százszor továbbértékesítenek és összepakolgatnak másfajta kockázati besorolásokkal. nem számoltak be olyan helyzetről, amelyben elképzelhető, hogy egy családon belül a svédországi nyugdíjalapomból finanszírozódik a vállalatom amelynek a termékeit hitelből vásárolja meg a családom, mely hitelnek alapja vagy a svéd nyugdíjalapom vagy a vállalatom által kibocsátott papírok fedezte egyéb ügylet. zavaros. érthetetlen. megengedhetetlen :)
süti beállítások módosítása